Loading…

Frank Boonen

Frank Boonen (Diest °1976) leerde zijn eerste trommelroffels binnen de K.H. Sint-Isidorus te Deurne-Diest. Aan de Gemeentelijke muziekacademie van Tessenderlo behaalde hij, met grote onderscheiding, het einddiploma en de gemeentelijke medaille slagwerk in de klas van Aloïs Verbeeck. Ondertussen trok hij ook naar de muziekacademie van Diest waar hij bastuba studeerde bij Argo Penné.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen behaalde hij in de klas van Hendrik-Jan Renes het diploma van “Meester in de muziek, optie bastuba”. Aan datzelfde conservatorium studeerde Frank Harmonie- en Fanfaredirectie bij Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Verder studeerde hij ook Harmonie- Fanfare- en Brassbanddirectie aan het Lemmensinstituut bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers.

Reeds op zijn zeventiende werd hij dirigent van Jeugdharmonie Dorna Musica uit Deurne-Diest. Momenteel is hij dirigent van K.H. St.Isidorus te Deurne-Diest.
Ook in het muziektheater is Frank werkzaam als dirigent. Hij dirigeerde producties als The Wiz, The Hunchback, De zotte liefde van meneer Perdu, Op de purp’ren hei, Viktoria en haar Huzaar, Der Fidele Bauer. Sinds 2015 is Frank aangesteld als muzikaal leider van het Vlaams Muziek Theater.

Als freelance muzikant was hij actief bij diverse orkesten en ensembles o.a.de Filharmonie, Brussels Philharmonic, de Munt, de Vlaamse Opera, Il Novecento, The Robert Groslot Gala Orchestra, der Wiener Tachenoper, het Gabriëli koperensemble, Muziektheater Transparant, het Gent Publiekstheater, theaterhuis Het Paleis, enz.

Momenteel is hij als koperleraar verbonden aan de Kunstacademie van Dilsen-Stokkem, de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik en de MUSART kunsthumaniora Kindsheid Jesu Hasselt.