Loading…

Historiek Dorna Musica

Begin jaren ‘90 werden de eerste stappen gezet om de fanfare nieuw leven in te blazen. De grote bezieler hiervan was “hoofddirigent” Jef Verhaegen uit Okselaar.

Na een eerste leerfase vond Jef dat zijn jongeren rijp waren om hun kunnen te tonen aan het publiek. Dit was de start van het KROKUSMATINEE. Hier konden de jonge beginnende muzikanten solistisch optreden voor een heus publiek. Dit was tevens een goede voorbereiding op hun examen aan de muziekacademie. De eerste Krokusmatinee vond plaats op 8 maart 1992.

Vanzelfsprekend werd al dit jeugdig geweld na enkele jaren samengebracht in een eigen jeugdensemble. In oktober 1994 werd DORNA MUSICA boven de doopvont gehouden. Zij staan onder leiding van de nog zeer jonge dirigent Frank Boonen.

3 maart 2001 werd een uitzonderlijke afscheidsviering waarbij de dirigeerstok werd overgedragen aan Evert Van Eynde die dan ook de krokusmatinee van 17 feb.2002 voor zijn rekening nam. De allerlaatste matinee was op 8 maart 2003 o.l.v. Liesbeth Janssens.

Na een “sabbatjaartje“ komt met de nieuwe dirigent – “ouwe” bekende Frank Boonen – een frisse wind binnengewaait. Vanaf 4 okt. 2009 worden er muziekinitiatielessen opgestart en er worden individuele instrumentlessen gegeven. Dit alles met lesgevers uit eigen rangen !

Al na enkele jaren zijn deze leerlingen klaar voor een eerste “Kids in Concert” op 25 maart 2012.

Momenteel draait de jeugdwerking op volle toeren met o.a. het muziekatelier voor de allerkleinsten (o.l.v. Evy Kemps), de individuele instrumentlessen en de leerlingen die lessen volgen aan de muziekacademie. Deze jongeren komen ook wekelijks bijeen voor het samenspel met Dorna Musica o.l.v. Jens Reniers.