Frank Boonen

Frank leerde zijn eerste trommelroffels binnen de K.H. Sint-Isidorus te Deurne-Diest. Aan de Gemeentelijke muziek-academie van Tessenderlo behaalde hij, met grote onderscheiding, het einddiploma en de gemeentelijke medaille slagwerk in de klas van Aloïs Verbeeck. Ondertussen trok hij ook naar de muziekacademie van Diest waar hij bastuba studeerde bij Argo Penné.

Gedurende twee jaar was hij student bastuba in de klas van Ivan Meylemans aan het Kon.Muziekconservatorium van Brussel. Aan het Kon. Vlaams Conservatorium van Antwerpen behaalde hij in de klas van Hendrik-Jan Renes het diploma van “Meester in de muziek, optie bastuba”. Aan datzelfde conservatorium studeerde hij Harmonie- en Fanfaredirectie bij Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Verder studeerde hij ook Harmonie- Fanfare- en Brassbanddirectie aan het Lemmensinstituut bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers.

Al op zijn zeventiende werd hij dirigent van Jeugdharmonie Dorna Musica uit Deurne-Diest. Momenteel dirigeert hij de K.H. Concordia uit Maaseik en de K.H. St.Isidorus te Deurne-Diest. Ook in het muziektheater is Frank werkzaam als dirigent. Hij dirigeerde producties als The Wiz, The Hunchback, De zotte liefde van meneer Perdu, Op de purp’ren hei. Sinds 2015 is Frank aangesteld als muzikaal leider van het Vlaams Muziek Theater waar “Viktoria en haar Huzaar” de eerste operette is onder zijn leiding.

Als freelance muzikant was hij actief bij diverse orkesten en ensembles o.a.de Filharmonie, Brussels Philharmonic, de Munt, de Vlaamse Opera, Il Novecento, der Wiener Rachenoper, het Gabriëli koperensemble Muziektheater Transparant, het Gent Publiekstheater, theaterhuis Het Paleis, enz.

Momenteel is hij als koperleraar verbonden aan de Kunstacademie van Dilsen-Stokkem en de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. Tevens is hij lid van de artistieke commissie orkesten van VLAMO en wordt regelmatig gevraagd als jurylid voor solisten- en orkestwedstrijden. In zijn weinige vrije tijd is hij ook nog de bezieler en bassist bij de Live Band “The SuSpenderS”.