Koninklijke Harmonie Sint Isidorus

Opgericht in 1927 als fanfare, groeide onze vereniging uit tot een volwaardige harmonie met een 33-tal muzikanten

Onder professionele leiding van dirigent Frank Boonen streven wij naar een eigen muzikaal imago. De voorkeur gaat van licht klassieke muziek naar filmmuziek tot zelfs hedendaagse hits.

Voor de wekelijkse repetities komen wij samen in het ontmoetingslokaal SOK te Deurne-Diest. Wij repeteren er op woensdag van 20h00 tot 22h00

Onze doelstelling is vooral “musiceren in een aangename en ontspannen sfeer”.

Jaarlijks brengen wij in het voorjaar het Lenteconcert dat wordt uitgewerkt volgens één bepaald thema. Daarnaast brengen we ook jaarlijks een concert in het Begijnhof te Diest bij de afsluiting van het toeristisch seizoen.

Ongeacht de leeftijd kan iedereen die met een muzikale vorming bezig is of voltooid heeft, aansluiten bij onze vereniging. Het lidmaatschap is gratis en wij stellen, indien nodig, een instrument ter beschikking.

Sinds oktober 2009 kunnen de allerkleinsten bij ons terecht in het “Muziekateltier” en aansluitend in het project “muziekinitiatie” ter voorbereiding op de lessen in de muziekacademie.

Op het Prov.Orkestentornooi van 2/10/2011 behaalde onze vereniging de eerste plaats met 93,17% en werd Provinciaal Kampioen. De glansrijke titel van Nationaal Kampioen werd behaald op 4/12/2011 met 92,83%.